Welke kledingmerken draagt het koningshuis het meeste?

crowns, royal, crown-4859824.jpg

Veel kleding die Koning Willem Alexander, Koningin Máxima en de prinsesjes dragen zijn gemaakt door dure topontwerpers. We lopen een paar dure merken met jou langs waarvan hun kleding meestal gemaakt is.

Pili Carrera

Pili Carrera is een kledingmerk uit Spanje dat vaak gedragen wordt door royalty’s. Omdat het een kledingmerk is zie je vaak jonge prinsessen hierin terug. Eerst droegen gedurende 30 jaar alleen Spaanse prinsjes deze kleding. Nu dragen ook Nederlandse en Deense prinsjes de kleding. sinds vijf jaar heeft dit kledingmerk ook een vestiging in de Herenstraat in Amsterdam. Qua prijs valt de kleding reuze mee. je zult verwachten dat de kleding net zoals Gucci of Dior rond de 1000 euro zal kosten. Dat komt omdat royalty’s deze kleding draagt waardoor je automatisch gaat denken dat deze aardig prijzig zijn. Voor een kledingstuk betaal je rond de 200 euro. Dat is natuurlijk alsnog prijzig maar in vergelijking met merken zoals Gucci en Dior valt dit mee.

Tatiana Fabergé

Royalty’s zoals Koningin Máxima en Prinses Beatrix dragen vaak een hoedenspeld voor op hun hoed. je wilt natuurlijk niet dat je hoed door de lucht vliegt na een harde windvlaag. De royalty’s hebben aardige kostbare hoeden spelden in hun bezit die niet voor iedereen te betalen valt. Ze dragen namelijk regelmatig een hoedenspeld met een gedecoreerd Russisch ei. Deze gedecoreerde Russische eieren zouden afkomstig zijn van hangers voor aan een collier van Tatiana Fabergé. Tatiana Fabergé is de kleindochter van  Peter Carl Fabergé,  Peter Carl Fabergé, is een Russische goudsmid die heel beroemd werd met het maken van  Fabergé eieren. De royalty’s laten deze vermaken bij de juwelier tot een speld voor op hun hoed. De colliers van Tatiana  Fabergé zijn rond de 275. We kunnen dus wel zeggen dat dit een aardig dure hoedenspeld is.

Brioni en Hermes

Koning Willem Alexander heeft best wel een standaard kledingkeuze. Nu kunnen we ook wel zeggen dat er niet een brede kledingkeuze is voor koningen als ze er netjes moeten bijlopen. Koning Willem Alexander draagt voornamelijk maatpakken in het meeste geval in de kleuren donkerblauw, lichtblauw, grijs en zwart. Vaak koopt hij deze maatpakken bij de merken Brioni of Hermès.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *